tisdag 11 oktober 2011

Vita rummet

Idag har vi börjat göra vår egen version av vita rummet. Blir verkligen kanon. Lillan kommer att älska att vara där inne. Ska bara köpa en musikfåtölj och fiberoptik oxå så blir det perfekt. Men eftersom det tillsammans kostar ca 25000 så får vi vänta och se vad vi får från de fonder vi sökt.

Vet att vissa är avundsjuka på att vi kan söka hjälp i fonder pga att vi har ett multihandikappat barn. Men tycker själv inte det är konstigt. Jag är otroligt tacksam att det finns. Våra friska barn har självklart fått saker som hjälpt dem i sin utveckling sedan dem var små. Men det mesta har varit gratis. För dem har kunnat sitta, krypa, rulla runt, gå, och springa runt och upptäckt världen genom att betrakta, lyssna, lukta, smaka etc. Dem har inte behövt få redskap serverade till sig som Wilda faktiskt behöver. Och dessa "redskap" är otroligt dyra.....

Läste en blogg idag. En mamma med  friska barn som lever som de flesta andra i en "vanlig "värld. Hon var stolt över att vara mamma till så söta barn då inte alla barn är söta

Eeeeh! Jaha.......Jag är stolt över mina barn för att dem är dem dem är. Att dem har formats till egna små starka individer. Som kämpar och alltid gör sitt bästa oavsett vad det gäller. Stolt över att dem är bra kompisar och aldrig retar eller ser ner på någon annan. Stolt över att dem liksom jag ser alla som lika och att alla är lika värda. Jag är stolt! Självklart tycker jag mina barn är vackrast i världen....inifrån och ut. Lite stolt är jag över mig själv oxå som faktiskt hjälpt till på vägen.

 

24 kommentarer:

  1. Ja du ska vara stolt Absolut! Vad bra att ni har möjlighet att söka hjälp från fonder för olika hjälpmedel som inte samhället bekostar och vad fint med "sinnenas rum" Sen behöver jag er nya adress eftersom jag äntligen på torsdag får tag i den perfekta ängeln som Wilda ska få. Lovade skicka en för länge sedan, hade då tänkt en reflex-ängel som sedan visade sig vara slut i butiken....kram till er från Finland

    SvaraRadera
  2. Skriv din kommentar här
    Hur sjutton kan någon vara avundsjuk på att ni kan söka pengar i fonder.Helt otroligt att det finns sådana (så kallade normala)människor.Man ska väl vara stolt över sina barn oavsett.Hoppas lilla skruttan tycker om rummet och får ett så bra liv som möjligt..kram

    SvaraRadera
  3. Gulliga du ;) Vår nya adress är Wilda Andersson, Norrelid 4B,28631 Örkelljunga.Kram kram...ska bli spännande att se reflexen.

    SvaraRadera
  4. Ok...det kommer vi alldeles säkert att göra ;)

    SvaraRadera
  5. Tack för adressen - det blir ingen reflex nu, det blir en annan ängel som jag hoppas ni ska tycka om :)

    SvaraRadera
  6. http://www.blocket.se/goteborg/Musiksang__Kann_musiken_i_hela_kroppen__36097832.htm?ca=15&w=1&last=1

    Prova att pruta! Den har legat ute ett tag.

    SvaraRadera
  7. tack så mycket ;)

    SvaraRadera
  8. Ska det bli vad vi kallar ett snozzel-rum på förskolan?
    Ett avslappningsrum med ljud, mjuka madrasser och olika former av ljus?
    Låter skönt alla fall. Hoppas ni får pengar till det. Det är ni värda!
    Eva Th

    SvaraRadera
  9. Om man nu ska prata "rättvisor", så är det väl i så fall mer orättvist att Wilda och andra människor har vissa behov som tyvärr kräver mer eller mindre pengar att tillgodose, pengar som inte samhället bidrar med. Fonderna har ju kommit till av en anledning och det är klart att man ska utnyttja alla möjligheter som erbjuds!

    SvaraRadera
  10. Tänkte på såna där vanliga ljusslangar, kan det vara något för Wilda? De brukar ju finnas i olika färger, även blinkande, och är inte allt för dyra. T ex denna: http://www.biltema.se/sv/Bygg/El/Belysning-utomhus/Ljusslang/

    SvaraRadera
  11. Mysigt med vita rummet, Mathilda älskar att vara där inne. Ligga i vattensängen som gungar så fort man rör sig och vibrerar i takt med musiken och kolla in all fiberoptik med lugnande musik men även eminem som Mathilda gillar ;)

    Givetvis är väl alla föräldrar stolta över sina barn, annars vore ngt fel. Jag är precis som du stolt över mig själv även... måste man vara annars kommer man nog inte så långt...
    kram

    SvaraRadera
  12. Har redan köpt det för några dagar sedan :)

    SvaraRadera
  13. Ska köpa en musikfåtölj...fiberoptik och massor med annan belysning som vandrar.Kommer att prova oss fram för att se vad Wilda gillar mest.

    SvaraRadera
  14. Vill bara säga, tycker att du är en sån bra fin mamma. Du ser till dina barns bästa. Du har sån fin personlighet. Wilda och givetvis de andra barnen kunde inte fått en bättre mamma ♥

    Jag hoppas ni får pengar till det, precis som Eva skrev Det är NI värda!

    KRAM

    SvaraRadera
  15. Naaaw...tack. Det värmer. Men jag är helt övertygad om att de flesta barn fått den bästa mamman dem kan få och som är ämnade för dem. Kram

    SvaraRadera
  16. Ska bli kul att se sedan hur ert vita rum kommer att se ut:) hoppas det blir med fina saker till Wilda för det är hon värd!
    Båda föräldrarna till Wilda är helt unika och helt underbara, får mig en känsla som man får då man ser tjuren Ferdinad som sitter och lukta på alla blommor under korkeken..........den känslan vill jag Wilda med ska få uppleva!
    Kram till er

    SvaraRadera
  17. Blir SÅ... upprörd! HUR kan man skriva, tänka, uttrycka sig så... så.. platt!? "var stolt över att vara mamma till så söta barn då inte alla barn är söta".
    Jag har en son på 2,5 år och är gravid i 41 fulla veckor! Jag kan bara instämma med dig... hur fina barn är beror på HUR de är.. inte HUR de ser ut! Att vara en bra vän måste ändå vara bästa måttstocken för hur fin en människa är.
    Jag hoppas på att snart få föda en underbar liten plutt.. en plutt som mår så bra det bara går! Denna plutt kommer vara älskad till stjärnorna och tillbaka hur den än ser ut!
    Eran prinsessa har en unik historia, verkar vara en äkta kämpe och jag hoppas att ni får en underbar dag i prinsessans värld!

    SvaraRadera
  18. Till Em!
    Klart du får en underbar plutt!!
    Kan bara hålla med dig, mina stora "ungar" är det bästa som finns. Att vara förälder är trots allt ett previlegium och inte ett lotteri med höga och låga vinster!
    Fortsätt älska våra barn alltså!
    Eva Th

    SvaraRadera
  19. Ja typiskt den svenska avundsjukan *fniss* så fort någon får nått är det nån som opponerar sig. Fonder är till för det som har det extra kämpigt i tillvaron.Det som gnäller är ju oftast det som glider på räkmackor och inte har en susning om vad problem är. skulle det få gå i dojjorna som det som kämpar gör skulle det ge upp efter en dag. Är bara patetiskt att gnälla för att någon får nått gratis så att säga.
    Har själv haft sjukt barn i massa år och sökt via fonder för att få tillvaron lite drägligare då det är ett jätte jobb att ha sjuka barn. Är så tacksam för den hjälp vi fick då som lättade upp stämningen när det var som tuffast.
    Det de som klagar inte vet är att det kostar massor i både kraft, pengar osv att ha ett barn med handikapp/sjukdom . Tror inte det skulle vilja byta. Så njut av den ersättning ni kan få som förgyller er tillvaro med gott samvete =) Ni har verkligen förtjänat det !!!!!
    Kan tro att lilla Wilda kommer få det fint och det är hon SÅ värd som hon kämpar lill tjejen.

    Kramisar till er alla i familjen =9

    SvaraRadera
  20. Mysigt det låter med det rummet. Hoppas det ordnar sej med pengar fort, så rummet blir som ni vill ha det.
    Klart du ska vara stolt över dina barn. Det är jag över mina också, de är de allra värdefullaste vi har. Så man måste passa på att njuta av varandra.
    Hoppas ni får en skön kväll
    Mvh Anette

    SvaraRadera
  21. Wilda är söt! <3 <3 <3

    SvaraRadera
  22. Det är ett ganska korttänkt och fördomsfullt sätt att skriva. Man kan väl hoppas att mamman ifråga inte hade några baktankar med det hon skrev och inte förstår att hon sårar andra.. För OM hade hon det, är det dessutom en väldigt elak människa. Men det ska vi väl inte tro.
    Självklart våra barn de vackraste underverk som finns - hade vi inte tyckt det hade människosläktet inte blivit gammalt. Sen ser man ju saker på olika sätt, men det är ju också en del av att vara människa.. :)
    Det finns ett talesätt som säger ungefär så här: Det avgörs av betraktarens öga..
    Och det är en god sanning att bära med sig.
    Och till sist: Det är ju inte så säkert att du, jag eller andra tycker att hennes barn är sötare än våra.. ;)

    Stora krama till sötaste Wilda´s mamma :)

    SvaraRadera
  23. Självklart är ju ens egna barn finaste i världen ;) Kramis på dig med Kloka kvinna ;)

    SvaraRadera
  24. Alla barn är mirakel och när man får sitt nyfödda barn i sina armar vet man att man har dragit vinstlotten. När man får världens goaste gonatt puss av tvååringen, som bara säger nej och inte hela dagarna, vet man att man har vunnit högsta vinsten. När 11åring lämnar sina stinkande dyngsura träningskläder i en salig hög på golvet mitt framför dörren så blir man skitstörd, men man vet att man har vunnit en högvinst: att få leva med sina barn, att få utvecklas tillsammans med dem och älska dem!

    SvaraRadera