tisdag 15 november 2011

Assistenter

Önskar så att vi slapp assistenter. Vi är otroligt glada för att vi fått så många fina assistenter som jobbar med Wilda och ÄLSKAR att jobba med henne. Men omsättningen av assistenter här är enorm. En del ser arbetet här som en "mellanlandning" innan dem får ett annat arbete. Inte för att dem inte vill arbeta här utan för att tjänsten här är så oviss. Ingen vet när Wilda går bort...därför tar många( självklart) ett arbete som är säkrare och dem har större chans till fast tjänst. Sedan har vi dem som inte orkar psykiskt. Sedan tyvärr dem som inte passar för just detta arbetet av olika anledningar. Arbetet med Wilda ställer stora krav på assistenterna. Det är inte lätt. Det värsta är, efter vi pratat med en del assar om önskemål inför nyrekryteringar, att många förstår inte riktigt allvaret. Hur viktigt det är att vara i FULL fokus på Wilda för annars kan man missa en kramp, apnè eller kräkning. Och det kan bli förödande. Jag har nog varit naiv och trott att om man är två assistenter på Wilda så kan man ju helt omöjligt missa något. EN ska ALLTID ha FULL fokus på Wilda.

Önskar att vi hade ett datum på när Wilda kommer att lämna oss. Så vi hade sluppit ha döden släpandes varje dag efter oss. Det hade varit tryggt. Även om det hade blivit mer verkligt att hon ska lämna oss i förtid så hade det varit en lättnad att veta. Så hade vi kunnat planera därefter.Kunnat lämna hemmet när vi ville och behövde utan att behöva oroa oss för att hon skulle gå bort just den dagen.

 

Iallafall så blir det snart juilkul med hela assgruppen. Ut och äta och ha kul tillsammans. Vi har inte gjort någonting liknande sedan WIlda föddes så det är verkligen på tiden ;)

 

Nu blir det lite hemmafix innan middagen...Lasagne

6 kommentarer:

  1. Är du verkligen säker på att det hade varit bättre Nilla? Tror du inte man hade gått och tänkt på det där datumet med fasa och bara "räknat ner" tiden ni hade haft med henne? Jag vet så klart inte men att inte veta betyder ju att ni kanske får ha henne hos er längre än ni räknar med.
    Det är så roligt att läsa om de stunder hon mår bra och deltar i ert liv tillsammans med er alla. Tack för att jag får ta del av dem!
    Ha en skön tisdagskväll!
    Eva Th

    SvaraRadera
  2. Vilken tillvaro, vilket liv. Det går (naturligtvis) inte ens att föreställa sig hur ni har det.

    Så svårt och så sorgligt. Och så starka ni måste vara allihop. Jag fäller en tår och tänker på er.

    Kram,
    Anna

    SvaraRadera
  3. Håller med dig Nilla, jag hade också velat få ett datum. Det kanske är svårt att förstå för andra. Men när man vet att tiden med all sannolikhet är kort för ens barn blir det en sorts sjuk väntan. Man vågar inte riktigt slappna av och tro på att det är lång tid kvar.

    Våra starka fina barn!!!

    Längtar till lördag, kram

    SvaraRadera
  4. Precis....den förbaskade väntan. Ska bli kul på lördag. Hoppas alla våra små håller sig friska.Kramis

    SvaraRadera
  5. Precis...Assarnas jobb är inte lätt. Och ingen här som påstått något annat. Schemaändringarna står dock inte vi för utan har arbetats fram efter assars önskemål vilket till slut blir ohållbart då man inte kan tillgodose 15 assistenters önskningar till 100 %. Schemat måste vara anpassat efter Wilda då det är hon som måste stå i centrum. För Wildas skull hade 12 timmarspass varit det bästa då det bara hade varit 4 personer som skulle vara med Wilda per dygn. Men det var ohållbart då det tog för hårt på assarna. Så nu har vi 8 timmars pass.En del vill ha 6 timmars pass men det skulle vara det absolut sämsta för Wilda. Våra assistenter gör ett toppenarbete med Wilda. Utan assistenter hade det inte gått. Att arbeta som PA är ett osäkert arbete men de flesta brukare går ju inte och väntar på döden....Därför är det extra osäkert här. Samt att Wildas vårdbehov är så stort och att arbeta med Wilda är psykiskt stressigt om än både mysigt och givande. Vi som föräldrar kan se detta. Personlig assistent yrket är ett underskattat, underbetalt och svårt arbete.

    SvaraRadera
  6. Tillhör dom som inte vill ge kritik för Ni gör ett jättebra jobb med Wilda..men assarnas situation är inte lätt....
    Ni har ju bytt ass.företag några gånger, bytt schema vääldigt många gånger osv... Alla jobb som personlig ass är osäkra. Uppdragen tar slut förr eller senare - hos Wilda mycket senare hoppas jag...

    SvaraRadera