tisdag 22 november 2011

Vad vi söker

Vi söker ju en massa nya assistenter som vanligt. Fick frågan om vad som krävs för att få jobba med WIlda.

För att kunna jobba med WIlda och passa in i vår familj så vill vi:

*att du har erfarenhet och/eller utbildning av antingen barn, epilepsi, handikapp, tidigare personlig assistent arbete etc.

*Att du följer den handlingsplan som finns.

*Att respektera oss föräldrar och förstå att det är VÅR dotter och att vi är hennes röst(i samråd med läkare) även om man inte behöver hålla med oss. (Gällande Wilda)

*Att visa engagemang. Sträva mot samma mål vilket är att få Wilda att utvecklas, deltaga i utbildningar etc.

*Att vara lugn, sansad i närheten av Wilda. Wilda förstår kanske inte ord men hon känner massor.

*Älska att busa, sjunga och mysa med lillhönan ;)

Vi har och har haft massor med fina assistenter som är guld värda. Dem vill så mycket och ger Wilda verkligen det hon behöver. Wildas charm är svår att motstå ;) Tyvärr har vi även haft dem som inte förstått arbetet. Sett Wilda mer som en grönsak än en person, enbart varit här för pengarna, somnat på sina pass, nedvärderat och förlöjligat oss som föräldrars åsikter,ständigt sjuka etc. Vissa har varit otroligt negativa som personer och det smittar av sig.......Såhär är det. Alla är vi olika människor. Att arbeta som personlig assistent är inget lätt arbete. Och alla arbeten är olika. Så om man inte passar på ett ställe så är man kanske en diamant på ett annat ställe med annan brukare med annat arbetssätt och tvärtom.

Vi har många diamanter här. Men fattas några...så sökandet går vidare.

6 kommentarer:

  1. Är sjukvårdsutbildning ett måste? (t.ex. undersköterska, sjuksköterska/skötare?)

    SvaraRadera
  2. Antingen utbildning typ undersköterska eller någon erfarenhet av det jag skrev i blogginlägget.

    SvaraRadera
  3. Det är ju synd att man bor så långt bort...
    Är undersköterska och har jobbat med både handikappade barn och vuxna,
    Hoppas ni hittar lämpliga kandidater snart!

    SvaraRadera
  4. Kram från mej..
    //Karin

    SvaraRadera
  5. Jag skulle verkligen vilja bli assistent till Wilda...men har bara grundskoleutbildning + 5 gymnasieämnen (pga sjukdom missade jag skolan). Däremot så har jag erfarenhet av epilepsi, barn och handikapp (bott och jobbat tillsammans med, haft epilepsi men är friskförklarad). Stor kunskap om sjukvård och har lätt att lära... Men allt annat på listan har jag mycket av, (förståelse, respekt, uppmärksamhet, stor hängivenhet till att hjälpa andra, få dem att må bra och se dem utvecklas). Men som sagt, antar att man måste vara anställd av er kommun som PA.... =(

    Nåväl... I dreamed a dream! Kramar till dig och Wilda =)

    SvaraRadera
  6. Man behöver inte tvunget ha både utbildning och erfarenhet...erfarenhet väger ju klart tyngre än utbildning. Sedan blir man anställd av vår assistanssamordnare som inte är Kommunen ;)

    SvaraRadera